A.P.K.

In Nederland is het verplicht om uw auto te voorzien van een Algemene Periodieke Keuring, ook wel A.P.K. genoemd. Deze keuring is Europees vastgelegd en er geldt voor voor ieder land in Europa een keuring.

Tijdens een A.P.K. wordt uw auto beoordeeld door een keurmeester. Deze zal uw auto controleren op veiligheid voor in het verkeer, milieu eisen en de registratie. Maar zijn dit nu precies voor controles.

De veiligheidskeuring geldt met name voor:
  • Verlichting, banden, carrosserie, stuurinrichting, remmen, wielophanging, schokdempers, gordels etc.
Tijdens de registratie wordt het volgende gecontroleerd:
  • De gebruikte brandstof, het chassisnummer, kentekenbewijs/card en de kilometerstand.
Wat betreft de milieu eisen wordt de auto gecontroleerd op de uitstoot van uitlaatgassen. Deze controles verschillen bij benzine en diesel auto’s.

Voorkom een boete! Wees op tijd met het maken van een afspraak voor uw A.P.K. Wanneer u rondrijdt zonder geldig A.P.K. bewijs kunt u een fikse boete tegemoet zien. Deze boete kan hoger zijn dan de kosten voor de keuring.
Olie verversen

Wilt u er zeker van zijn dat u op tijd uw auto bij ons langs komt brengen? Vul hieronder u kenteken en e-mail adres in. Wij zullen u op ruim op tijd een e-mail sturen zodat u zonder zorgen uw auto door ons kunt laten keuren.

NL


Naast uw A.P.K. keuring kunt u bij ons terecht voor het reguliere onderhoud van uw auto. Als u denkt aan garage Vriezenveen komt u bij ons terecht omdat wij garant staan voor eerlijk onderhoud tegen betaalbare prijzen.

Bent u toe aan een andere auto? Auto kopen Twente of uw huidige auto inruilen doet u bij Autoservice Leussink. Altijd divers aanbod aan low budget auto’s tot 1000 Euro of jong gebruikte auto’s tot 5000 Euro. Bekijk onze occasion pagina.
Top