Banden

Veel mensen onderschatten het belang van banden. Het enige contact tussen de weg en uw auto zijn namelijk de banden. En als dit contact niet optimaal is, loopt u een groter risico op gevaar. Zorg er dus altijd voor dat uw banden in optimale conditie zijn.

Niet iedereen heeft thuis een bandenprofielmeter of is deskundig genoeg om te kunnen bepalen of de banden nog in optimale staat zijn. Bij Autoservice Leussink kunt u zonder afspraak langskomen om uw banden te laten controleren of eventueel te vervangen.

Waarom is een goede band nou eigenlijk zo belangrijk? In eerste instantie dragen de banden het gewicht van uw auto. Daarnaast zorgen de banden ervoor dat eventuele onregelmatigheden in het wegdek worden opgevangen. U kunt het zien als een soort schokdemper die een gedeelte van de klappen op vangt. Het is dus zeer van belang dat er voldoende lucht of stikstof in de banden zit.

Goede banden zorgen er tevens voor dat u genoeg grip op de weg heeft en dat de rem afstand wordt verkleind. Hoe groter de slijtage van de band is, des te groter de rem afstand wordt. Tevens verbruikt u veel meer brandstof als de banden zijn versleten.

Zoals u kunt lezen zijn goede banden cruciaal voor een veilige en comfortable rit in de auto.

Indien u uw auto bij Autoservice Leussink voor een onderhoudsbeurt heeft staan of de A.P.K, worden uw banden standaard gecontroleerd. Neem direct contact met ons op om eventueel een beurt, A.P.K. of airco service uit te laten voeren.


aircoservice
Bent u eigenlijk toe aan een nieuwe auto? Neem dan een kijkje op onze occasion pagina waar wij altijd een divers aanbod aan low budget auto’s tot 1000 Euro hebben staan of jong gebruikte auto’s tot 5000 Euro.
Top